Als wij mensen op vakantie gaan, is dat een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen. Maar het kan stressvol zijn om uit te zoeken of we met de hond op vakantie moeten gaan. Uiteraard willen we dat onze viervoetige vrienden deel kunnen nemen aan het vakantieplezier. Maar als je niet zeker weet of met de hond op vakantie gaan een goed idee is of als je niet weet hoe je ervoor moet zorgen dat ook zij een fijne vakantie hebben, dan is dit artikel iets voor jou! Onze do’s en don’ts bieden begeleiding voor degenen die met de hond op vakantie gaan en degenen die kiezen voor een tijdelijke oppas. Neem je de hond mee, dan heb je ook een verblijf nodig waar huisdieren zijn toegelaten. Vaak resulteert dit in een ellendige en lange zoektocht. Maar zoek niet langer! Parkvakanties biedt een ruim aanbod aan accommodaties waar je welkom bent met je hond. Het enige wat je moet doen, is naar de website www.parkvakanties.be surfen en je favoriete vakantiepark uitkiezen.

Met de hond op vakantie: de do’s

Voor je met de hond op vakantie vertrekt, moet je eerst uitzoeken hoeveel tijd je met je hond zult doorbrengen. Zal hij of zij (of beide) overal mee naar toe kunnen gaan of zijn ze beperkt tot een vakantiewoning? Overweeg of de activiteiten die je plant ook leuk zijn voor je hond. Ben je bijvoorbeeld van plan om heerlijk van de zon te genieten? Zorg er dan voor dat je een parasol voor je hond meeneemt, want honden kunnen net als mensen een zonnesteek oplopen. Breek ook de routine van je hond niet op vakantie! Dit kan frustrerend zijn voor je huisdier en problemen veroorzaken als je met de hond op vakantie gaat. Als je niet zeker bent om met de hond op vakantie te gaan, is het misschien beter om een ​​oppas te kiezen of een eersteklas pension te vinden. Deze optie geldt ook wanneer je hond bijvoorbeeld te veel stress ondervindt in de auto. Onthoud dat je niet altijd je hond een plezier doet door hem of haar mee te nemen op vakantie. De ene hond is de andere niet en sommige honden ervaren teveel stress wanneer ze hun veilige thuis verlaten. Als dit het geval is, neem dan de tijd om een ​​faciliteit te kiezen. Als je de kennel optie voor je huisdier kiest, kun je je hond beter twee of drie keer naar de gekozen faciliteit brengen. Dit zal ervoor zorgen dat je hond vertrouwd raakt met de omgeving en het personeel van de kennel.

Goed om te weten

Nu gaan we het hebben over de don’ts. Om te beginnen, vergeet het favoriete speelgoed van je hond niet mee te nemen. Of je nu hebt besloten om met de hond op vakantie te gaan of niet, je zult hun tas moeten inpakken. Het is raadzaam om een ​​aantal items mee te nemen die je hond een ‘thuisgevoel’ geven (ook als je huisdier naar de kennel gaat). Hun bed, eetbak en speelgoed zijn onontbeerlijk, zodat ze begrijpen dat de plaats waar ze naartoe gaan (mee op vakantie of naar de kennel), hun thuis zal zijn voor de duur. Daarnaast is het belangrijk dat je rekening houdt met de voedingsbehoeften van je hond. Een paar maanden voordat je op vakantie gaat, dien je speciale aandacht te besteden aan het dieet van je huisdier; een plotselinge verandering van voedsel kan problemen met de darmen veroorzaken, waardoor je vriend zich slecht zal voelen. Andere don’ts:

  • vaccinaties niet up-to-date
  • verandering in lichaamstemperatuur negeren
  • te vaak stoppen onderweg
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn