Ben je op zoek naar klanten of wil je je huidige klantenkring verbreden, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Dan kan een animatie maken in samenwerking met Donker Media misschien wel de oplossing voor jou zijn! Een animatie maken is erg lastig en daarom is het handig als iemand je daar bij kan helpen zodat het beste resultaat bereikt kan worden. Bij Donker Media kun je kiezen uit verschillende soorten animaties. Je kunt gaan voor de basis animatie in 2D met iconen en teksten of voor een complexere animatie waarbij meer aandacht wordt besteed aan de details van de illustraties, geluidseffecten en de karakteranimaties. Daarnaast kun je ook kiezen voor de whiteboard animatie waarbij het onderwerp op een leuke manier wordt uitgetekend voor de kijker. 

Wil jij ook een animatie maken? Lees dan vooral verder!

De voordelen van een animatie

Een animatie maken is dé manier om nieuwe klanten aan te trekken. Je kunt hiermee namelijk op een open en frisse manier jouw boodschap overbrengen aan potentiële klanten. Consumenten zijn namelijk sneller geneigd om een filmpje aan te klikken en af te kijken dan om een tekst uit te lezen of een flyer of poster te bekijken. Donker Media kan een pakkende video in de huisstijl van jouw bedrijf maken om (opnieuw) de aandacht van de klant te trekken. Een animatie maken draagt bij aan de emotionele betrokkenheid die klanten voelen bij jouw bedrijf en daarmee kun jij jouw omzet verhogen!

Hoe gaat een animatie maken in zijn werk?

Een kwalitatief goede en mooie animatie maken waarmee je daadwerkelijk iets overbrengt kan soms lastig zijn. Doorloop daarom samen met Donker Media de volgende stappen en dan moet het goed komen:

  1. Een concept en een script maken – Bij het een animatie maken zal het meestal draaien om het verkrijgen van meer klanten, er zit een bepaald doel achter. Vraag je daarom af wie jouw klanten zijn en waarom jouw product voor hun van belang is. Wanneer je dit in kaart brengt, kun je een concept en een script opstellen. Dit vormt het fundament van jouw animatie. 
  2. Een verhaallijn ontwikkelen – Wanneer je eenmaal een script hebt, zal deze verdeeld kunnen worden in verschillende scenes en kan er gekozen worden voor een stijl van de animatie. 
  3. Een storyboard maken –  Zijn de vorige twee stappen met succes doorlopen dan kunnen het concept en het script worden uitgewerkt in een storyboard. Een storyboard dient ter visualisatie van jouw animatie: werkt het script ook visueel? Wordt de boodschap overgebracht zoals jij dat wilt? Zodra dit in beeld is kunnen er nog eventuele aanpassingen gedaan worden. 
  4. Het ontwikkelen van de illustraties – Het is nu duidelijk welke boodschap jij wilt overbrengen en hoe je dat wilt doen. Donker Media zal nu illustraties voor jou ontwikkelen en deze aan jou voorleggen. Jij bent degene die uiteindelijk bepaald hoe jouw animatie eruit komt te zien. 
  5. Het maken van de animatie – Nu komt het echte werk. De illustraties en de stem zijn gekozen en de animatoren van Donker Media zullen nu de animatie maken en zorgen dat jouw ideeën werkelijkheid worden. 
  6. Het kiezen van geluidseffecten – Wanneer de animatie gemaakt is, ben je toe aan de laatste stap: de geluidseffecten. Hiermee kan een bepaald gevoel worden opgeroepen en dat is waar het uiteindelijk om gaat. Met deze laatste stap is jouw animatie voltooid en klaar voor gebruik!

Door het doorlopen van deze stappen kom je met Donker Media altijd tot een mooi resultaat bij een animatie maken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn