De huizenmarkt is momenteel erg in beweging en veel mensen denken erover om hun huis te verkopen omdat de prijzen zeer hoog liggen en de hypotheekrente momenteel vrij gunstig is. Een huis verkopen is echter iets wat u goed doordacht wilt doen en daarom bent u op zoek naar een makelaar die bij u past en die u op de juiste manier begeleidt. Maar hoe selecteert u nu de juiste makelaar en wat kunt u verwachten van het hele traject van het verkopen van uw huis? Op huisverkopenmakelaar vindt u meer informatie over de verkoop van huizen en over het hele proces dat u doorloopt. Het is eigenlijk een gids om een de verkoop in 12 stappen mogelijk te maken. Huis Verkopen Makelaar biedt u dus meer inzicht in het verkooptraject, zodat u niet voor verrassingen hoeft komen te staan wanneer u uw huis gaat verkopen.

Een stappenplan om uw huis te verkopen

Op de website van Huis Verkopen makelaar staat een online gids die u gratis wordt aangeboden. Deze gids bevat 12 stappen, waarbij elke stap een fase weergeeft in het traject dat u doorloopt wanneer u uw huis wilt verkopen. Deze stappen zijn niet alleen heel overzichtelijk neergezet, maar voorzien u ook van tips en advies over het verkopen van uw huis en op die manier kunt u zich ervan verzekeren dat u geen zaken over het hoofd ziet, waardoor u later in de problemen komt. Een goed doordacht begin is dus het halve werk en daarmee bespaart u uzelf veel kopzorgen en problemen. Maar waar moet u aan denken bij deze 12 stappen? Dat is heel eenvoudig, het begint bij het bepalen van de eigen woonwens en eindigt bij het administratief afronden van alle zaken nadat de verkoopakte is getekend. Daar tussen in vindt u zaken als:

  • Het inschakelen van een makelaar
  • Het verkoopklaar maken van uw huis
  • Onderhandelingen over de verkoopprijs

En alles wat er maar komt kijken bij elke specifieke stap die u neemt in het traject van het huis verkopen. De stappen worden hieronder heel kort beschreven, waarbij we adviseren om op de website van Huis Verkopen Makelaar de volledige informatie tot u te nemen. Deze informatie is immers gratis en wordt u op geen enkele wijze aangeboden met als doel om u aan een bepaalde makelaar te verbinden.

De 12 stappen van de verkoop van uw huis

De website van Huis Verkopen Makelaar is bedoeld om u volledig op weg te helpen en om u ook zelf de touwtjes in handen te laten houden. Veel mensen gaan direct na het beslissen van de verkoop van het huis over tot het inschakelen van een makelaar, maar daarmee gaat men eigenlijk te snel. Het is heel goed om eerst de eigen wensen te bepalen voor de verkoop. Welke voorwaarden zijn hieraan verbonden en wat is de schatting die u zelf heeft voor de opbrengst van uw huis. Dit hoeft geen vast gegeven te zijn bij het verkopen van uw huis, maar het helpt u wel in het bepalen van de juiste makelaar die de verkoop van uw huis kan regelen. U gaat op die manier het offertetraject bij diverse makelaars in, waarbij u makelaars vergelijkt, uitnodigt en kiest, waarna de dienstverlening begint. U krijgt op deze website zeer veel tips, wan het maken van de juiste makelaarkeuze, tot het verkoopklaar maken van uw huis, de fotografie en wat u kunt verwachten bij bezichtigingen en onderhandelingen. Zelfs energielabels komen aan bod. U leest tot slot wat u kunt verwachten na de verkoop van uw huis. Informeer uzelf dus goed met Huis Verkopen Makelaar.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn