Biologische vleeswaren eten?Biologische vleeswaren kun je kopen via moormann. Biologische vleeswaren kun je inderdaad kopen maar sommige mensen moeten er niks van hebben. Laat staan vegetarisch zijn, dat wil toch niemand? En als je dan niet vegetarisch bent, waarom zou je dan überhaupt biologische vleeswaren willen eten? Omdat sommige mensen er nog niet over uit zijn, hebben wij een blog gemaakt waarin we beschrijven waarom je eigenlijk biologische vleeswaren zou moeten eten. Denk hierbij aan het milieu en aan de dieren die een stuk beter worden verzorgd. Nee, we gaan niet in op het zijn van vegetariër, omdat sommige mensen daar helemaal niet van houden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat als je vegetarisch bent, je niet automatisch goed voor het milieu zorgt omdat vegetarisch vlees ook veel water kost om te maken. 

Wat zijn de voordelen van biologische vleeswaren eten? 

De voordelen van het eten van biologisch vlees zijn ontelbaar. Veel mensen hebben het er wel over dat het duur is en dat ze daarom maar gewoon vlees kopen. Ze denken dan alleen aan hunzelf en aan hun eigen portemonnee, terwijl sommige dieren niet ouder worden dan een paar weken. Dat is toch sneu? Waarom zou je niet gewoon wat minder vlees kunnen eten en als je dan vlees koopt een of twee euro extra kunnen uitgeven? Wij vinden het maar vreemd dat mensen liever een plofkip willen eten dan een kip die op een eerlijke manier doodgegaan is. Biologische vleeswaren eten betekent ook dat je meer om het milieu denkt. Dit is tevens belangrijk, denk maar eens aan het feit dat jij kinderen gaat krijgen later en dat zij ook nog ongeveer een eeuw op deze wereld moeten leven. Je wilt toch wel een leefbare planeet voor ze nalaten? En voor de kinderen die zij weer krijgen? Het gaat niet alleen om ons, maar onze generatie is wel verantwoordelijk voor hoe de wereld wordt achtergelaten. We kunnen daarom concluderen dat als we denken om het vlees eten en kiezen voor biologisch vlees dat we beter om de wereld denken. Dit zijn al een aantal voordelen die je kunt opnoemen. 

Wat is biologisch dan eigenlijk? 

Nog even de feiten op een rijtje, want wat is biologisch dan eigenlijk? Dit zijn de kenmerken: 
  • Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke vereisten voldoet
  • De overheid bepaalt hiervoor de regels
  • Controle vindt plaats door instantie SKAL
  • Er wordt geteeld zonder kunstmest
Er zijn voor handelaren, importeurs en opslagbedrijven van biologische producten voorschriften. Het moet duidelijk zijn waar de ingrediënten vandaan komen en er is bovendien rekening gehouden met het welzijn van dieren bij biologische vleeswaren productie. Het is dus vlees van dieren die volop de ruimte hebben, biologisch voer eten en daarnaast niet opgejaagd worden in hun groei en niet onnodig medicatie toegediend krijgen. Alle biologische producten herken je aan het Europese bio-logo. Dit logo staat op een verpakking en als je dit ziet dan weet je zeker dat het product aan de genoemde strenge wettelijke vereisten voldoet. Wil jij ook biologische vleeswaren eten? Deel met ons waarom! 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn