Als je bezig bent met studeren, voor welk doel dan ook, is het een goed idee om te oefenen met een kwalitatief goede oefentoets in het betreffende onderwerp. Op oefentoets.com vindt je allerhande proeftoetsen en -examens waarmee jij je opgedane kennis kunst testen en op gemakkelijke wijze een indruk kunt krijgen van het niveau dat je op dat moment hebt. Op oefentoets.com vindt je bijvoorbeeld een VCA proefexamen, dat gaat over de basisveiligheid in het bedrijfsleven. Een VCA certificaat is belangrijk voor veel werknemers en werkgevers omdat je daarmee kunt aantonen dat je je hebt verdiept in alle mogelijke risico’s die het werk dat je doet met zich meebrengt. Bovendien weet je na het volgen van de VCA cursus en evt. het VCA proefexamen wat je kunt doen om de risico’s te elimineren en hoe je je zoveel mogelijk kunt beschermen tegen eventuele bedrijfsongevallen. Je kunt je voorstellen dat dit voor werkgevers heel belangrijk is, want het voorkomen van bedrijfsongevallen is niet alleen beter voor de gezondheid van hun werknemers, maar ook nog eens financieel aantrekkelijk doordat het (enorm) in de kosten kan schelen. Je kunt je als werkgever nu eenmaal niet overal voor verzekeren, dus een VCA cursus inclusief VCA proefexamen is voor veel werknemers een slimme investering. Hiermee zijn al je werknemers volledig op de hoogte van de wetten en regels rondom basisveiligheid op de werkvloer en is het risico op bedrijfsongevallen zo klein mogelijk.

Een VCA proefexamen maken

Als jouw werknemers een VCA cursus volgen kan het nooit kwaad om ze zo nu en dan een VCA proefexamen te laten maken. Beide partijen weten dan hoe hun kennis op het moment is en of ze er klaar voor zijn om het officiĆ«le examen te maken. Het fijne aan een VCA proefexamen is dat je na het maken ervan niet alleen weet welke kennis je al beheerst, maar bovendien inzicht hebt in hetgeen je blijkbaar nog niet goed weet. Je ziet wat je fout deed en kunt je focus daarna richten op die aspecten van de cursus waarin je minder goed scoorde. Je zult zien dat de volgende keer dat je het VCA proefexamen maakt je hoger scoort doordat je datgene hebt kunnen leren dat je eerder verkeerd deed. 

De proefexamens van oefentoets.com

Naast een VCA proefexamen vind je op de website van oefentoets.com nog veel meer proefexamens, -testen en -toetsen. Het is de perfecte plek om online je kennis te toetsen, op welk vlak dan ook, doordat ze een heel breed aanbod hebben van toetsen. Of het nu voor kinderen of volwassenen is, dat maakt niet uit. Ze bieden bijvoorbeeld oefentoetsen voor de volgende cursussen:

  • SVH sociale hygiene
  • SVG horecaportier
  • VCA proefexamen
  • Verpleegkundig rekenen
  • Verkeersborden oefenen

Bovendien maken ze bij oefentoets onderscheid tussen oefentoetsen en oefenexamens. Soms wil je namelijk gewoon oefenen met de kennis, en soms liever een officieel examen volgen dat je daadwerkelijke kennis van dat moment laat zien. In beide gevallen kun je terecht op de website van oefentoets.com. Ben je dus op zoek naar een VCA proeftoets, ga dan snel naar de website van oefentoets.com!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn